Loading…

Schrijf jezelf lichter

logo schrijf jezelf lichter-PNG-04

Wil jij weer verbinding maken met jezelf?
Schrijf je professioneel en loop je regelmatig vast?
Of vind je schrijven gewoon leuk en wil je een nieuwe manier leren?
Dan is dit echt iets voor jou!

In ons dagelijks leven zitten we tegenwoordig veel in ons denken. Dat is ons cognitieve brein. Maar we hebben ook een creatief brein. Met de workshops van 'Schrijf jezelf lichter' leer je door middel van korte, toegankelijke schrijfoefeningen om dit creatieve brein aan te spreken. Het helpt om weer even verbinding te maken met jezelf, een mindfulness moment. En het is een hele goede manier om de schrijfspieren los te maken, bijvoorbeeld voordat je begint aan een lastige schrijfklus. Je creativiteit gaat weer stromen en je komt in de flow. Je gaat meer vanuit je hart schrijven. En dat is goed voor jezelf, maar het zorgt ook voor betere teksten.

Ik schrijf al mijn hele leven. Dagboeken vol heb ik geschreven. En ik schrijf ook professioneel. Toen ik deze manier van schrijven ontdekte, dacht ik: ‘dit is het!’. In mijn dagboeken bleef het vaak bij een beschrijving van wat ik had gedaan of beleefd. Maar door deze manier kwam ik meer in de verdieping. Nog steeds ben ik regelmatig verbaasd wat er uit mijn pen komt. Voor mij is het een vorm van meditatie, reflectie. Echt een moment voor mezelf. Maar het helpt me ook bij mijn professionele teksten. Door vooraf een oefening te doen, merk ik dat mijn creativiteit meer gaat stromen.
Nu schrijf ik elke dag en ik heb geleerd dat 10 minuten per dag schrijven ook schrijven is!
Mijn grote inspiratiebronnen zijn Natalie Goldberg, Julia Cameron, Christine de Vries en Geertje Couwenbergh.

Activiteiten 2018

Schrijfcafé
We schrijven in een ontspannen sfeer met een klein groepje onder het genot van een kopje koffie/thee. Aan de hand van een steeds wisselend thema reik ik je schrijfoefeningen aan.
Maandelijks in Krimpen aan den IJssel e.o., op verschillende locaties.
Bijdrage: € 15,00 inclusief 1 consumptie.
Graag van tevoren aanmelden bij schrijfjezelflichter@outlook.com. En vergeet je schrift en pen niet!
IMG_0627
Maandag 26 februari 2018: 19.30 - 21.30 uur, locatie wordt nog bekend gemaakt, omgeving Krimpen aan den IJssel

Maandag 26 maart 2018: 19.30 - 21.30 uur, locatie wordt nog bekend gemaakt, omgeving Krimpen aan den IJssel

Thema schrijfdagen
Een hele dag schrijven aan de hand van een levensvraag. Is er een bepaald thema dat speelt in je leven of dat steeds terugkomt, zoals bijvoorbeeld je loopbaan of een rouwproces, dan is dit een mooie kans om op dit onderwerp in te zoomen via het schrijven. De oefeningen die ik je op deze dag aanreik, zijn helemaal toegespitst op het thema.

Zaterdag 10 maart 2018

Intuïtieve schilder/schrijfdag ‘True colors’
Intuïtief schilderen meets intuïtief schrijven
Op deze creatieve dag nemen Lia van den Berg (NeCo Verbeeldende therapie) en Deborah de Rooij (Schrijf jezelf lichter) je mee in de wereld van het intuïtief schilderen en schrijven. Schilderen en schrijven hebben veel met elkaar gemeen. Het zijn allebei uitingsvormen waarin je je gevoel kunt uitdrukken, via beeld en taal. Intuïtief schilderen en schrijven stimuleert je om meer vanuit je hart te schilderen/schrijven. Het schakelt je denken even uit en activeert je creatieve brein. Het gaat niet om het resultaat, dat het ‘mooi’ wordt. Het gaat om het proces, de reis die je naar binnen maakt. Je gaat met iets tastbaars naar huis: een schilderij en een aantal schrijfsels.

Wat zijn jouw ware kleuren?
Iedereen denkt bij ‘True colors’ natuurlijk meteen aan het prachtige nummer van Cyndi Lauper. Met dit thema gaan we op deze dag schilderen en schrijven. Wat zijn jouw echte kleuren? En durf je deze te laten zien aan de buitenwereld? Deze dag kan een mooie start zijn om je bewust te worden van jouw ware kleuren en een manier te vinden om ermee naar buiten te treden.

Praktische informatie
Zaterdag 10 maart 2018
10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Azil Dordrecht, http://www.azil.nl/
Jouw investering: 65 euro, inclusief materiaal. Neem voor het schrijfgedeelte een notitieboekje/schrift en pen mee.
Je kunt je aanmelden bij: lia@on-beperktleven.nl.

Zaterdag 12 mei 2018
Stilte schrijfdag in Naaldwijk
Informatie volgt nog.