Loading…

Gewoon doen!

Zo’n drie jaar geleden werd het zaadje gelegd voor mijn eigen bedrijf en nu is het zover: de Rooij teksten & secretariaat is geboren. De weg naar mijn bestaan als ZZP-er is een heel proces geworden en eigenlijk zit ik er nog middenin. Een leerzaam, soms moeilijk, maar vooral interessant proces.

Bij mijn laatste banen in loondienst liep ik steeds tegen dezelfde dingen aan. Ik stopte heel veel energie in een baan, maar stond uiteindelijk, voor mijn gevoel, met lege handen door een reorganisatie of het stoppen van een tijdelijk contract. Dat voelde zinloos. Bovendien had ik na ruim 20 jaar nog steeds niet de baan gevonden waarin ik al mijn talenten kwijt kon. Het ging er vooral om dat je in een profiel paste.

Kortom, de arbeidsmarkt is de laatste jaren enorm veranderd. Er wordt meer flexibiliteit van je gevraagd als werknemer en dat vond ik, in loondienst, lastig. Maar zo is ook mijn eigen bedrijf ontstaan. Want die flexibiliteit, in de vorm van losse opdrachten, vind ik als ZZP-er juist heel leuk en afwisselend. Het is voor organisaties ook aantrekkelijk om ZZP-ers in te huren, je komt het steeds meer tegen. Ze regelen de administratieve zaken zelf, zijn zeer gemotiveerd omdat het om hun eigen bedrijf gaat en ze nemen een schat aan werkervaring én levenservaring mee.

Inmiddels ben ik een paar opdrachten verder. En daar heb ik heel veel van geleerd. Het is me nu veel duidelijker welke kant ik op wil en voor welke doelgroep. Voordat ik aan dit avontuur begon, had ik eerlijk gezegd geen idee…. Al doende leert men en dat is meteen mijn eerste les in het ondernemerschap: ga het gewoon doen! Dan komt de rest (bijna) vanzelf.

Geef een reactie